Sunday, October 2, 2011

DMC B , thanks for this 2 sems !

hye guys ! fuhh ! berabuk blog ! lama gila x update ! besawang bagai ! haha over kan aku ! kali ni aku nk update cite sal DMCB ! DMCB ni kelas aku kat uitm melaka . as we know , aku akan tukar ke kelas DMCA . so aku mcm nk bg kata2 akhir kat semua warga DMCB . nk jmpa sorg2 , mcm x sempat je . hehe . okay aku start mengkit snarai nama dlm kelas . from A - Z  ! here the 1st one .

Afiqah Razali - Pyka

orangnya rendah berkaca mata bermuka iras cina . seorang yg sgt ceria ! suaranya halus bangat ! asal dr shah alam . aku tak pasti mcm mana aku boleh rapat dgn dia . tak ingat mcm mana boleh kenal ! hehe . sorry pika . sy ingat msa awk tlg sy beli tiket nk balik shah alam tu . 1st time sy nk gerak shah alam . nasib awk tlg . msa tu kita naik taxi yg bonet terkunci tu ingat ? HAHA . thanks baik dgn sy . awk slalu bergurau dgn sy kan . nakal ! haha . rindu nk nyanyi lagu TONITE - ENRIQUE IGLESIAS ! haha . lastword , SHABOYAA ! teruskan hidup ceria anda :)


Ahmad Amirul Ariffin - Ayoi

anak jati kelahiran taiping , bertubuh sasa ! haha . seorang yg aku tak berkenan pada awalnya kerana dia taktahu knp dia amek masscomm dan masuk ke uitm . tak ke pelik ? haha . hari demi hari , tak sedar mkin lama makin rapat . seorg kwan yg baik . pendengar yg bagus ! hehe . tp dia ni sukar atasi kegelabahan diri ketika situasi genting ! haha . seorg yg boleh tahan gedik utk meriahkan kelas . haha . aku suka dia , sbb dia suka peluk aku ! aku rasa disayangi ! haha ! hye yoi , thanks baik dgn aku . lpas ni kita x kn ke kelas sama2 dah . kau jaga lah dia ye . aku undur diri dulu .


 Amirul Hafizy Zainol - Fizie

Anak kelahiran penang yo ! anak mami ! hehe . seorg yg tggi lampai . sgt pendiam di dalam kelas . kami bersama hnya utk 1 sem kerana masa sem 2 , dia da tuka kelas . slalu dgn earphone dia bila ke kelas . dia okay , seorg yg baik jika dikenali . slalu je tlg aku bila aku tnya psal assignment . hye fizie , even kita da x 1 kelas , kita still kwn kan ? thanks baik dgn aku ! goodluck bro :)

 Fajaratul Nurwani - Fajar

juga anak kelahiran Perak tetapi di Ipoh . seorang yg berbadan kecil , manja bila berkata2 , tetapi seorg yg berjiwa rock ! aku start perasan dia masa dia buat speech cite pasal katak dia . aku mcm tertarik sbb dia kumpul semua froggy tu . OMG ! susah nk cri org mcm ni . dan kami pernah digosip seketika . haha . tp kami tangis semua gosip tu ! kan fajar ? haha . slalu jgak spend msa dgn dia sbb aku dgn dia ni loner dan kami main futsal utk uitm .tp start dia ade bf ni , aku kurang rapat sikitlah dgn dia . tp kami still ok . hye fajar , thanks baik dgn aku . jaga dri okay ? tayah nk chiang2 sgt ! haha *joke

Fakrusy Syakirin - Syakir

Anak jati ganu kitew ! berbadan kecil dan rendah , bermata comel ! haha .aku rapat dgn dia ni sbb dia bilik dgn aku dkat kolej . dia slalu suh aku kejut dia bila nk pegi class . slalu jln sama2 n minum kat cafe . mudah nk rapat dgn dia , sbb tmpt tgal kot . ganu kan jiran pahang . so sng je nk ngam . heee . dia ni terer bab2 komputer ! tp dia ni extend pulak . so dia stay part2 lah . antara yg keluar dr kelas DMCB sem ni . seorg yg baik . slalu kongsi cerita dgn aku . syakir , goodluck ! ade masa , kita lepak lg okay :)

Khalida Bee - Bee

gadis berasal dr shah alam , berbadan kecil berambut pnjang . antara gadis free hair dlm kelas ku . dia ni ada jgak msa naik taxi yg bonet tekunci tu haha ! aku knal dia msa 1st day masuk kelas , sbb masa suai kenal tu , aku kena bertanyakan dia nama , asal , dan cita2 . jd dia ni antara yg 1st aku tgur kat kampus . dia ni slalu garang dgn aku . tak tahu knp . maybe air mukanya yg grang buat dia jd grang kot . if ckp elok2 , ok je sbenarnya dia ni . aku suka kcau2 dia sb aku tahu dia akan cpt fedup dan garang ! haha . bee , sorry ade salah silap . aku suka kcau kau . kau baik2 okay . msti rindu nk kcau2 kau . lpas ni tataw nk tenung sape dah :)





Ku Solleha - Kak Ku

anak jati kedah ini di ibaratkn kakak bg kami semua kerana usianya yg berumur 23 tahun . antara pelaris kelas kami kerana dia seorg yg cantik ! dia ni antra org yg awal aku knal . sbb kami berbalas surat pekenalan . haha dan surat itu masih aku simpan . aku baik dgn dia . sbb slalu lepak , koko pun sama dgn dia . dia ni bawak kereta , aku slalu tumpang dia . haha . last knangan aku dgn dia , seminggu trakhir sblum sem ni habis . aku tgal kan surat kat kereta dia . haha . kenal dgn surat , berakhir pun dgn surat . tu specialnya dia . hye kak ku , kau jaga diri okay . nanti lepak lagi . jgn nakal2 ! aku simpan lg video SEDEY kau ! gonna miss you ! :D

Muhd Arieff - Ayep

Anak kelahiran Batu Caves ! berbadan gempal , bertubuh rendah . seorg yg aku x suka pada awalnya . dia ni mcm bajet2 cool sikit . dah la anoyying ! haha . tp lepas kenal , dia seorg yg sgt baik ! dia ni antra my best good listener . aku slalu share cerita aku dkat dia . dia bnyk tlong tenangkn aku . seorg yg kelakar dan suka menjerit ! haha . dia pnah plawa aku ikot dia balik gombak , tp aku tolak . sbb malu hehe .dia ni geng dgn aku sbb kami sokong arsenal ! hehe  hye yep ! thanks sbb baik sgt dgn aku ! nanti kita lepak2 mnum mcm slalu okay :)

Muhd Azrie Idzmeer - Azrie

Anak kelahiran Cheras , berkaca mata , bertubuh kecil . dia ni , kalau aku nk cerita , tak habis . sbb bnyk sgt cerita .  my roommates , classmates , kesatmates . so bnyk sgt mutual dia kat situ . so korg boleh agak da keakraban kami . family aku pun , if x dpt call aku , akn call dia . begitu juga dgn family dia . semakin hari semakin rapat , smpai 1 hari ni . lepas satu satu halangan menimpa . masalah yg tiada penyelesaian nya . dia menghindari aku , aku menghindari dia . babe , sorry if ade salah silap . sorry if i cant fufill your wish . thanks 4 everything . everything ! sbb kau bnyk bejasa dgn aku . kita da try , tp kita failed . hmm ! goodluck ! once a friend , always a friend . okay ? baiklah abg MT komed ! :)

Muhd Azrul - Khali / Kane

Anak kelahiran putrajaya , berbadan sgt besar dan tggi ! di kelas , dia digelar khali ! the great klahi yg wrestler tu . lecturer bg . kat kolej , dipanggil kane sbb muka mcm kane . HAHA . bilik dpn aku jugak dkat kolej . aku tak bnyk sgt cerita dgn dia . dia okay , kami slalu berborak psal bola jelah . dia pun fan arsenal ! slalu main game , main futsal ptg2 . kira bab sukan dlm kelas , mmg dgn dia lah . seorg yg pndai berkata kata , tetapi slalu malas ! haha . kane , goodluck ! sorry ade salah silap . aku dgr kau pun nk tukar kelas kan ? slamat maju jaya :)

Mohd Akil - Sasha

anak kelahiran segamat ! berbadan besar dan tggi kemain ! sorang yg boleh dibawa berbincang dgn baik . mudah memahami dan mudah membenci . aku baik dgn dia , sbb dia slalu dtg bilik aku tnya pasal kerja . dia mcm fizie , tukar kelas masa 2nd sem . till now , aku slalu jmpa dia sbb kami sekolej . haa ! nama dia sasha sbb senior bg . hehe , msti korg pelik kan ? sasha , even kita da x sama kelas , kau still baik dgn aku . thanks bro ! :)

Mohd Nazrin Hatta - Nazrin

Anak jati sarawak ! berbadan gempal dan berjalan laju . itulah dia ! haha . dia ni sorg je yg stay luar semenanjung . lebih berusia dr ku . aku hormati dia sbagai yg lebih dewasa . laptop adelah kwn baiknya dan slalu buat kajian psal agama . tidak bnyk knangan bersama . tp dia merupakan partner aku utk assignment COM163 . kami bekerja dgn baik dan hasilnya alhamdulillah memuaskan hati . seorg yg diam , tp skali gelak , over uols ! haha . nazrin , takecare . thanks and tahniah sbb kita success buat advert n newsletter ! jgn lupa kasut kita okay ? blue high ! :)


Najwa Farhana - Ewa

anak gadis yg berasal dr banting , selangor ini memiliku mata yg sgt cantik . bertubuh kecil dan rendah . seorg yg sgt lembut dan ramah .  kalau nk style2 tudung , jmpa lah dia . dia ni pakar ! seorang yg dr luar nmpk mcm lemah je , lembik . tp seorang yg sgt best otaknya ! tak knal maka x cinta . yeah , aku rasa senang bila berdialog dgn dia . suka tenung mata dia smpai dia segan ! haha . ewa , sorry if ada salah silap okay . suka kcau ewa . goodluck wa !

 Najwa Mohd Said - May

Ini adalah seorg lagi anak gadis kelahiran kedah dan merupakan najwa yg kedua dlm kelas aku . tp nama manjanya adalah may . bulan kelahiran aku tu ! hehe . seorg gadis yg lemah lembut . mmg org nma najwa lemah lembut eh ? haha . may ni antra yg rapat dgn aku . aku slalu kcau2 dia dgn berbual dlm bahse kedah . tp dia ckp kedah aku tak ori . haha . saje buat dia annoyed . may , jaga diri slalu okay . syg kan ? kita da buang 2 sem . kalau tak , awk msti jd kwn baik sy . goodluck ! :)

Natasya Adella - Tasya

gadis yg berasal dr nilai N9 . berbadan gempal dan tidak tggi dan rendah . normal ! seorg kwn yg cool , syok bila berborak . org nye baik ! tp if kau buat taik , siap kau ! haha . dia ni pnah tlg aku msa pailang N9 cari gaduh dgn aku . kira dia hero ah masa tu ! haha . aku tak tahu pun dia ni kwn ex aku . kecik je dunia ! even aku jrang spend masa dgn dia , kami berkawan dgn baik . tasya , sorry ade salah silap . btw , sy still simpan mug awk yg sy dpt msa tukar2 adiah msa party part1 hehe . sy suka kwn dgn awk . awk cool ! tp syg , kita jrang meluangkan masa bersama kan ? take care ! :)




Nuratiqah Basirun - Cika

gadis yg bertubuh tegap ini berasal dr penang sama mcm fizie . ckp la english ke , india ke , loghat penang dia takan tgal . haha . seorg yg periang , memiliki senyuman yg sgt manis ! terer menari dan melukis . trademark dia adalah rambut kerinting dan buat bunyi tulang bahu dia . haha . cika ni mmg superb bab melawa . serahkan lah kat dia . bnyk moments dgn dia , lagi2 masa sibuk buat event CAPE2011 sbb aku pair dgn dia jd exco pentas . so kami bekerjasama utk siapkan pentas . tringat plak moment malam tu yg dia gelak smpai nanges sbb kes sebatang penyapu . aku rindukan saat itu . cika , thanks baik dgn aswad . cika jaga diri ok . gonna miss you cika :)

Nurdalinafashakila - Dalina

anak kelahiran perlis yg memiliki tubuh padan yg gempal dan rendah . seorg yg islamik dlm kelas kami . seorg yg komited bila bekerja dan sgt menitik beratkan hal agama dlm kehidupan seharian . tidak bnyk kenangan aku dgn dia . kerana aku sbenarnya segan dgn dia . yelah , dia alim , aku pulak mcm mana . hmm . tp dia seorg yg baik . kdang2 ade la jgak kcau2 sikit2 . hehe . dalina , maaf ye if aswad ade buat salah ke ape2 ke kat dalina . tak sengaje . goodluck :)

Nur Aida Ishak - Aida

gadis kecil molek yg berasal dr sungai buloh ini seorang yg hidup bergantung kpd mood dia . if dia emo , snyp gila . if ceria , susah gila nk cntrol ! haha tp sy suka bila dia ceria . sbb gelagat dia mcm budak2 hehe . bertubuh kecil dan berambut pnjang . dia ni kan slalu pndg jeling kat aku . tp aku tahu dia bergurau . hehe . good listener ! and sgt memahami aku dlm soal cinta . maybe sbb ape yg kami lalui , hmpir serupa . aida , jaga diri ! tanak emo2 okay ? u kena kuat ! u slalu suh i kuat ! hehe . goodluck ! :)

Nur Adzimah - Teddy

anak gadis yg berasal dr damansara ini bertubuh gempal dan normal mcm tasya . tak tggi tak rendah . seorg yg osem ! hehe . ceria , gila karok , memahami dan lain2 lagi . antara teman yg rapat dgn sy di dalam kelas . selalu jd org tgh ! haha . bnyk jgak moment dgn dia sbb dia slalu join overnight , join trip sana sini . paling latest , trip to gunung ledang and tgk abduction . ted , thanks a lot ! thank you so much sbb slalu faham i . tak ramai org faham i mcm mana u faham i . and i takkan lupa moment u caring gila kat i . yg i prank u i jatuh tgga . then u tgal cafe dan jalan ke tasik utk tgk i . haha . sorry salah silap . awak kwn yg hebat ! awk osem ! sy akn rindukan awk ! nanti bawak sy naik kangoo ! :)

Nur Afifah - Afi

gadis kecil bertudung ini juga asalnya dr kedah sekaligus melengkap 3 pelajar kedah dlm kelas aku . memiliki fish eye yg sgt comel bila ditenung . kurang cakap , tp skali ckp , perghh ! "acceptable lah kan ?" ayat ni cukup utk mendiamkan 1 kelas msa debate class . haha . yeah , she's nice after you know her . aku suka tenung dia smpai dia malu ! haha . dia memiliki hati yg baik . afi , sorry if ade salah silap . biasa lah gurau2 . take care okay :)

 Nurfarahin Tarmizi - Billy

gadis sempoi ini berasal dr ipoh . mempunya tubuh badan yg kecil dan rendah . berusia 20 tahun dan sgt rock ! susah nk cari pompuan yg tampil cnfident dgn gaya rambut pendek , tp dia berjaya ! aku suka bekawan dgn dia . sbb dia ni sempoi . quite good in english . seorg yg caring . msa aku dmam campak , dialah antra org yg text aku tnya cndition aku . dan aku sgt sedih masa dia diserang sakit mata . hmm . bill , thanks 4 everything . thanks ats ptolongan u , advice i semua . yeah , you're such a great sister for me . best of luck ! :)

Rafidah Syazana - Fie

gadis kecil molek yg berasal dr Cheras , Selangor ini pada awalnya sy tak rapat sgt . sy slalu keliru dia dgn afi . sbb nama lbih kurang haha . start noticed dia lepas party part1 . msa tu dia mnang game ape tah yg kena lalu bawah tiang tu . haa ! dia mng ! aku mcm kagum dgn dia masa tu ! start tu aku noticed dia . then kami start mkin baik lpas msing2 pkai BB . hehe . seorg yg baik ! org kata suaranya sedap ! tp aku x pnah karok dgn dia . plan da lama , tp x jd2 ! haha . antara yg terapat dgn aku dlm kelas . Fie , takecare always . thanks baik dgn i . thanks sgt ! gonna miss you ! nanti rindu la nk ngumpat2 n gosip2 dgn u . hehe and sorry i tipu je yg 1 mlm tu i pergi jusco balakong , tidur kat kajang . smua tu tipu ! haha bye  :)

Raihan Rafor - Raira

gadis tggi lmpai ini berasal  dr johor . seorg yg sgt manja bila berkata2 . suka tersenyum dan peramah org nya . suka dgr dia berkata2 . lagi2 part dia argue dgn org . mesti nk mng ! haha . bila bcakap , msti goyang2 bahu . tak sah if x goyang . haha . dia ni ade ciri2 seorg penggoda ! haha . raira , sory if ade salah silap . raira take care ! be yourself , cus yourself just too amazing ! raira best ! :)

Raja Muhd Syarif - Sarep

jejaka cool ini berasal dr shah alam memiliki badan yg kecil dan ketinggian yg normal . dia ni terer main gitar ! hehe . pada awalnya , aku kurang senang dgn dia . sbb dia ni knon2 cool ! yelah org KL kan . haha .tu b4 , after knal , dia mmg cool ! wa salute lu bro ! damn good listener ! kitaorg slalu share cerita2 . sbb kitaorg ni mcm saling memahami lah ! haha . kalau aku ade prob , msti aku lari pegi bilik dia . then tido situ hehe . tp dia musuh aku , dia fan MU . aku arsenal ! haha . bro , thanks 4 everything ! lu cool bro ! rindu nk mnum2 . nanti lepak okay :)

Wan Adieb Wan Ahmad - Adieb

jejaka putih ni berasal dr kelantan dan menetap di bangsar . dia ni msa part1 , aku x knal sgt dia . sbb dia ni pantang weekend je balik .  lgpun dia x stay dlam . dia duk umah sewa kat luar . so tak slalu spend msa lah . jmpa dlm kelas jelah . makin lama makin rapat . dia ni musuh aku jgak ! sbb dia fan chelsea ! haha . dia ni aku nk cite kat korg , sumpah sempoi ! damn cool ! yeah , dia org bandar yg sgt cool ! susah nk cri org mcm dia . best lah if lepak dgn dia . tp dia ni kuang asam sikit . suka hanjeng aku ! haha . dib , you're the best brotha ! goodluck ! nnti free kita skype eh ? haha  :)




Wan Fadlullah Farhan - Paan

jejaka sasa ini melengkapkan senarai nama kelas aku . berusia 22 tahun , berasal dari kelantan dan merupakan ketua kelas . seorg yg sgt best bila lepak , bgus dlm memberi nasihat . tp sgt garang dan tegas dalam tugasan kerja . merupakan boss aku masa event CAPE2011 . dia ni pulak fan liverpool ! kiteorg slalu gaduh dan menhanjeng team lwn masing2 . haha . one day after event , dia terlibat dlm 1 kmalangan teruk . keretanya hancur . dia cedera teruk dr pinggang ke bwh . alhmdulillah dia selamat . dia terpaksa menangguh studynya kerana memerlukan masa utk pulih . jadi dia juga akan keluar dr kelas ni . paan , sorry if aku bnyk slah dgn kau . aku tahu aku bnyk salah . kuat main msa kerja . kau jaga diri . get well soon bro ! rindu nk tgk bola sesame =')




guys , sumpah demi Allah berat hati aku nk tgal korg . tp nk buat mcm mana . ade ptemuan , ade pepisahan . korg best ! aku syg korng . korg la insan2 yg awal aku knal kat melaka tu ! yg ajar aku mcm2 . ajar aku mcm mna nk jd kuat , nk jaga dri , nk blajar . semualah ! aku pindah kelas sbb iqah . korg tahu iqah kan ? haa dia tu kn bestfriend aku . family kiteorg yg suh . sbb iqah bawak kreta . family da pesan balik sama2 semua . if sekelas , sng nk deal . bkn sbb aku gaduh dgn azrie ke . bkn sbb korg x best ke . tak ! salah smua tu . aku tanak korg discriminate aku . bila jmpa , tgur n snyum lah ye . nk lpak pun xde hal . aku on je . korg kan kawan2 aku . tanak lah benci aku . aku rasa smpai sini je buat masa ni . maaf if ade salah silap . thanks 4 this 2 semesters ! nanti grad same2 okay ? goodluck result nti ! ILOVEYOU ALL ! =')
DMC B <3

Friday, August 5, 2011

1st Day Puasa ,1st Time Puasa Jauh

hey , hye guys ! lama sial tak update blog . tataw nk update ape actually . tp beberapa org dah suruh , so update lah . teharu aku , x sngka ade jgak org noticed blog aku heh -.- saje nk share pngalaman 1st time puasa jauh . almaklum lah slama ni duk bawah ktiak mama je . smua nk kena suap . ni dah masuk U , kena la buat sndri smua . aduiyai ! mlm nk puasa 1st tu mama call wish slamat puasa . pergh ! mana ada sedih time tu heh . tak tidur pon sbb xcited tggu sahur . last2 kul 4 cmtu turun pergi cri makan . ada 2 dining 1 cafe yg berhampiran dgn kolej kdiaman iaitu dining bernama dewan laksamana and temenggung . 1 cafe nama cafe jebat . pergi usha laksamana , tutup ! takpe , cafe jebat bukak kot . trun2 tgga tgk gelap ! aik ? da pndang sesama sndri da msa tu . da start cuak da ni . pergi la temenggung last skali . tgk ttup , tapi kat pintu dapur ade 1 grup student mcm mnggu . kitorg usha jela , tgk2 diaorg blah bawak bungkusan dlm plastik . haa lega sikit ! ni msti ada makan ni . pergi la kat ctuh , last2 worker tu ckp , harini ttup dik . kami x dpt memo pon kena bukak dining . pastu kiteorg bnyi lah . ejas la abg masak sikit utk kami . nk sahur ni . pastu abg tu ckp , okay abg msak utk 10 bungkus . kami pon tggu la . mkin lama mkin rmai dtg . da mcm 40 org dah . camne sial 40 org nk brebut utk 10 bungkus . waktu tu sape lambat mmg kebulur ah . kiteorg rsa mcm x slamat je . trus terkam masuk dapur , amek nasi then blah . yeay dpt jgak nasi sbungkus . then balik kolej , mmbe2 tgk n tnya mna dpt nasi . adui ! last2 tlg la dieorg beli . tpaksa la kua cri makan . kena tahan dgn pakguard , nasib lepas . pastu sahur lah . sandar bungkusan air milo kat dnding n pergi toilet jap nk bsuh tgn . tibe2 dgr roomate menjerit wwoooooooooo ! lari la balik bilik , tgk2 air milo aku tumpah lah sial -.- habis meja . air pun tgal dua sedut je lagi . sedeyy ! patu puasa la esoknya . smangat tggu berbuka . plan A nk pergi bazaar dlm kampus , plan B dewan laksamana , C cafe jebat. dlm kul 6 cmtu dpt tahu bazaar takde . begegas la pergi laksamana , tutup !  pergi jebat , tgk barisan org nk byar pnjg nk mati ! x pnah jam kat cafe tu sbb sesak org rmai . mkanan da abes -.- pergi temenggung pon sama -.- last2 beli air cincau n soya 1 tin . balik bilik dgn frustnya . abes maki uitm da dlm hati . bila azan , mnum jelah . mna ada sedih . then kwn plawa kurma , aku mana mkn kurma hmm . dlm kul 8 cmtu siap2 , pergi la jln kaki kua uitm cari restoran . lma sial tahan lapar . aku mkn lmbt utk 1st day . sedih ! pastu esoknya smua da okay . smua dining dah bukak . aku pon happy . tak terlmbat lg rsanya nk wish slamat berpuasa buat semua . jgn ponteng ! berdosa . stahun skali je kan . okay bye :)

Saturday, July 23, 2011

Amcam cuti panjang ? best ?

hello . tonite is my last nite here at my home , kuantan . hmph . cuti ? ok lah . even sometimes damn bored duk teperap kat rumah je , tp aku happy . happy duk rumah , rasa slamat , aman . dpt jmpa family , gf and kwn2 compare duk kat kampus yg mcm ape tah . baik bosan kat rumah dr bosan kat kampus . situasi dia sama je . teperap sorg2 jgak xde kwn . so , esok tpakse balik melaka . sy ulang skali lagi , TERPAKSA balik sana . sy tak suka sana . sy benci kehidupan disana . kalau x disebabkan ibu bapa , dah lama sy berhenti . sy sendri tak tahu apa nk jd dgn sy . sronok jgak tgk org hu ha hu ha dgn kwn . tp sy senyum jelah . buat keras , buat okay ! yeahh ! errr . tataw nak cakap ape . insyallah nanti tgh puasa sy balik smula sini . nk jgak berbuka dgn org kuantan . btol la ape org ckp , hujan emas di negeri org , hujan batu di negeri sndri . kehidupan di kampus penuh dgn dugaan dan PLASTIC ! jika ditakdir kan utk bersendri , okay . sy trima . org kuantan jaga dri elop2 especially my family and my princess , nor aimi nabilla . love you . nanti ada masa jumpa lagi if pnjg umur . x saba nk balik smula . take care ! assalamualaikum -.-

Thursday, July 14, 2011

Midsem Break ! Holiday !

Last month , sgt aku tggu harini . hari aku pulang ke kuantan my hometown . sbb ape aku tggu ? sbb nak jmpa dia . sape dia ? kekasih hati lah . bkn sebok nk jmpa family ke ape . sebok nk jmpa dia . msa balik last month , dia beria suh balik cpt . rindu bagai la . nk jmpa lah . eeeii x sabarnya nak balik . excited ! 3 4 hari sblum balik , dia da brubah hati . katanya da tawar hati balik mcm dlu . mana ada sedih . tahan ! kena kuat ! pujuk punye pujuk punye pujuk . tak makan . smpai now da smpai kuantan . tak diraikan pun kpulangan yg dinanti sbulan yg lpas . balik utk dia kot . tp dia x endah . act like nothing happen . kita cntc , layan lebih kurang . buat sombong . kita sakit hati . kita terasa so kita diam . kata kita x kesah dia pulak . girl , nak ape lg ? nk sy buatpe lg ? semua serba tak kena . tension tahu ? harini ptut hari paling indah . da lama sgt dah tggu . tp cmni jd nye . ouh fuck ! plan nk kua , bila ditnya sal kua , dia jwb tah la . tataw . perghhh ! pdahal da jnji . msa packing barang , smangat bawak balik baju couple . ingat date nanti nk pkai bju sma . punah harapan ! kita ckp mcm membazir je cuti if mcm ni . dia ckp pergi la balik belajar smula . tak kejam kan ckp cmtu ? hmph ! org da puas try nak berbaik . nk pulihkan kdaan . awk ego sgt ! ignore je kan . sbb awk tahu sy akn cri awk . hmm . suka panjang cite and keruhkan kdaan . xpe lah buat org mcm ni . org da tataw nk buatpe lg dah . if awk happy mcm ni , go on . biarlah org sakit pon . asalkan awk happy . menda susah nak balik . ni yg org dpt . org ponteng class , ponteng event sbb nak balik awal punye psal . org buat smua ni xde utk sape2 . utk awk sorg je . teserah la awk oi . awk da besar . sy angkat bendera putih . sy berputus asa . msti peminat2 awk happy bca entry sy yg ni . sbb ade chan la diaorg nk ngorat wak . xpe . sy sakit hati pun bkn ade yg kesah . jaga dri . ily . assalamualaikum .

Wednesday, June 15, 2011

Amierul Hakim , Mieko The One

assalamualaikum mieko . aku nak cakap dgn kau ni . aku tahu kau x baca menda ni . tp aku tahu yg kau tahu aku cuba bercakap dgn kau . bnyk menda aku nk ckp sbenanye . sbb aku rase senang dan seronok bila berdialog dgn kau.kita kan suka bergurau ork?hehe.tringat plak mse mula2 knal kau.kau masuk skola msa form2 kan.ade la aku dgr sorang atlet dr skolah SABS masuk skola aku.aku rase tercabarlah jugak.tak sabar nk jmpa kau!and then 1st time kita knal atas trek lumba lari kat stadium.yeay aku mng!kau jgn jeles sbb kau no 2 taw?hehe.aku taw kau x pnah jeles dgn semua org.kau xde sifat keji tu.kau sntiasa bersyukur dgn ape yg kau dpt.msa tu 1st time kita hug then wish congrats to each other.and msa form3 kita wakil skola sama2 men bola ingat x?kita naib johan kuantan!kau simpan lg x medal tu?then msa form4 kita 1 kelas kan?kat ctuh kita slow2 berkwn and jadi rapat.kau nakal lebih kurang mcm aku je.tp aku kagum dgn kau.after PMR,kau nekad utk brubah and you did it!100 org cuba brubah,kau sorg je bjaye.no wonderlah whole school pggil kau 'cahaya' dan 'makhluk paling suci dlm skola' . tp kau deny semua tu! kau ckp 'ish,mana ada.aku bese2 je.bnyk jgak dosa.jom la kita sama2 bertaubat'. aku ingat doe ayat2 kau.semua baik2 kua dr mlut kau.sejuk hati dgr and sng lah bila berbual dgn kau.and ingat x kita slalu nyanyi lagu nasyid dlm kelas.siap pergi audition lagi!rindu suara kau.tghari smalam msa aku otw pergi kelas,aku dpt call kata kau dah takde.kau dah pergi sbb lemas kat SG LEMBING.aku x pecaye!aku call kwn2 lain,diaorg ckp btul.bederai air mata aku.aku pun call la acap iqah sarah ajak balik kuantan tgk kau.tp sorry mieko.kiteorg smpai kul 9 lebih.kau bersemadi pun lepas asar.maaf x lihat kau buat kali trakhir,tak mandikan kau,tgk bca yassin utk kau,tak smbahyangkan utk kau.ya Allah,aku ralat gila x smpat buat semua tu utk kau.even mmbe yg x rapat dgn kau pun ade kat ctuh.aku xde mieko!sorry sgt2.aku just mampu bca kan yassin je kat kau msa aku dlm bus.terbayang2 muka kau,terngiang2 suara kau, gelak kau kat tlinga aku.tak percayalah!aku mimpi kau kot pagi tu.kita lumba lari sama2 then skola kita mng!tp aku x cerita la kat sape2 sbb aku x xpect mnda ni jd.tibe2 dpt call.hmm.if kau masih ada,msti kau x bg kiteorg balik utk jmpa kau kan.kau akan ckp susah2 je.merepek je.kau x tahu yg kiteorg ni semua syg kau.if kiteorg ade prob sal study,sape yg tlg?mieko the one lah tlg.kau kan slalu dpt no 1 dlm kelas.yeah the one and only.aku tanak nanges lagi.nnti kau x tenang.aku redha kau pergi.cuma ralat x smpat jenguk kau je.aku mntak maaf semua salah silap aku msa begurau2 dgn kau.aku suka kacau kau.nk sujud kat kaki kau la.salam nk cium tgn lah.aku rindu nk buat semua tu.ingat x reunion kelas yg aku plan 19may aritu,kau pergi kan?aku plan , tp aku x pergi . sory ah aku balik kedah tgk nenek aku sakit.kalau x psti kita jmpa.aku simpan lg msg birthday kau wish dlm bahse arab tu.sedih aku bca.hmm.lama x jmpa kau.last aku jmpa 2 bln lepas kot.msa aku ade msalah sikit yg tumpang kereta kerry tu.kau ade kat dlm kan.tuh la last.hmm.even kita jauh n jrang jmpa,aku x pnah lupa kau kwn!aku doakan yg terbaik utk kau.even kau dah tade,smangat kau ttp ade!aku xkan lupakan kau sbagai kwn terbaik pnah aku ade smpai aku mati.hope one day kita jmpa balik.kau jage diri ok?slalu2 lah jenguk kita org.kiteorg tggu kau balik.rindu nak main futsal.sedihnya mieko bila ingat kau! :( ptg kang aku ziarah kubur kau ok . tggu aku taw . terlalu bnyk nk ckp sal kau.smpai tak tertaip.maafkan aku.aku maafkan kau if kau ade salah.tp aku rase kau x pnah berdose dgn mane2 mnusia pun.halalakn mkn mnum yg terlebih terkurang tu ok.kau ttp hidup utk kami semua.assalamualaikum mieko :(
we gonna miss you amierul hakim mieko the one ! Al-fatihah ='(

Just for you , brotha

Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati...
 Al-Fatihah buat Allahyarham Amierul Hakim Mustaffar

Wednesday, May 25, 2011

Awak , Thanks ! =')

hye awak , saya tak boleh tidur . sy sedih . kurang dr 5 jam lg sy akan tgalkan kuantan . dan tgalkan awak . berat hati nk tgal awk . tp sy kena pergi . nanti sy balik lagi utk awk ok . awk kat sini elok2 . jage dri . jgn brubah hati taw . even kita jauh , prasaan sy kat awk x pnah brubah . sumpah ! if ade ape2 , please bg tahu . sape lg nk bg tahu sy if bukan awk sndri . terima kasih awk teman sy cuti ni . cuti sy bosan wak ! sy x happy mcm org lain . pergi mlancong sana sini . jln sna sini . baru2 ni balik kg , tu pon xcident . awk tahu semua yg jd kat sy kan . bg sy , da ada awk tu pon dah cukup baik . dah sgt bermakna cuti sy wak . sy bukan nk bg ayat manis ke ape wak . sy just taip ape yg hati sy kata . btw , sorry if marah2 awk . sy mrah sbb syg . yeah , sy syggggg awk sgt2 . sy pon tataw knp sy syg awk smpai tahap gaban mcm ni . thnks sambut birthday sy . walaupun kita smbut ala kadar , tak sweet mcm couple2 lain kan . sumpah happy ! xdek yg terbaik bg sy mlainkan spend msa dgn awk . msti awk kata sy overkan sbb buat blog ni ? hmm sorry . sedihnya nk tgal awak . sy stop smpai sini dlu la . tanak nanges lagi . nanti sy balik okay ? tanak da benda pelik2 jd kat kita . tanak hilang awk lg . sengsara ! i love you so much memei . take care . byebye biey ='(
video
* sorry if sound kurang jelas

Sunday, May 22, 2011

Not So Happy Birthday Aswad !

18/5/2011 - area jam 3 ptg akak aku kejot aku bgun tidur . dia ckp siap2 cpt . nk balik kedah tgk nenek sakit . aku tekejot kot sbb menda mengejut . ralat tu ade la sikit . sbb smalam aku da plan dgn kwn2 nk reunion and clebrate birthday aku kat TC esok . lama aku tggu birthday aku . tbe2 jd mcm ni . takpe lah . nk buat mcm mana . kita plan , Allah yg tentukan . so aku pon siap2 la nk balik kg . packing2 while tggu parents pulang dr office . My dad share partner ade offer suh bawak kreta dia . sbb kreta waja kiteorg x elok sgt lately . bnyk hal . dia suggest bwak kreta dia . sbb kiteorg gerak mlm . takut jd ape2 hal susah plak rosak tgh jalan . so dia bg bawak BMW 5 Series dia . my dad tanak ! my dad ckp BMW lebih kurang je waja . bek bwak waja je . then dia kata if mcm tu bwak la Toyata Vellfire dia . lebih slesa utk jln jauh . my dad pon agree dgn berat hati . korang faham la if bwak kereta org camne kan . if jd ape2 kn susah . ptg tu area 5 aku ikot la my dad pergi amek kreta tu . wah , mega sgt kretanya ! kereta baru kua sbulan .lpas maghrib kiteorg gerak balik kedah . mmg selesa gila lah kreta ni . baru masuk sempadan terengganu , ade tgk motor xcident langgar lembu . sian motor tu . hancur trus kot . dah la jln gelap . xde org tlg . nk stop tlg pon xleh sbb da lmbat . nenek tgh kritikal kat hospital . area 11 benti mkn jap kat setiu,terengganu . sedap sgt ! biasa if kitorg cari kdai mkn . slalu dpt yg x sdap n mahal . yg ni sedang molek org kate . hmm . then my dad nk isi minyak jap . pdahal minyak ade lg . tp dia kata isi jela siap2 . nanti xyah benti dah . msa kat kdai mkn tu fmily da wish happy birthday kat aku . happy jap rase .aku ni tgh smangat tggu jam 12 . da masuk birthday aku . mmg bnyk la msg2 masuk kan . tibe2 masuk area Machang , Kelantan kan , jalan berkabus gila ! dgn ulat terbang yg slalu dkat lampu tu pon bnyk . my dad drive slowly lah . dlm area 12.20 mcm tu ade msg masuk . aku bru unlocked keypad . tbe2 DOOOOMMM ! aku tman my dad drive . sbb ade msg masuk aku bce la . 1 saat je tgk phone trus DOOOMMM ! tekejot tayah cite la . 1 family tjage dr tidur . aku pusing blakang , tgk 1 binatang tercampak ke lorong sebelah . then ade 1 kereta Viva pulak hentam binatang tu . terbang la sial kereta Viva tu kejap . nasib landing elok . Enjin brasap . my dad stop car . kiteorg kua la tgk kereta . OHMYYYYY ! lemah jantung tgk . HOLY SHIT ! teruk gila sial !  waktu langgar binatang tu bunyi takde la kuat sgt . mcm lggar lubang yg dalam je . skali kua tgk , perghh ! mmg kreta tu x bepeluang nk bjalan dah . mcm mana kiteorg nk balik kg ni ? nenek da la tgh tenat . jalan gelap kot . kereta Viva tu tesadai blah sana . then my dad call his share partner to tell the truth . my dad crying . he said ' Hamka , aku mntak maaf . aku tak sngaje . takde rezki , Ka . aku xcident ' . pergh ! aku dgr bapak lah sedih . aku taleh byangkan tmpt aku dkat tmpt my dad . mesti rsa besalah gila kan ? fmily aku pon bkn la kaya . manalah ayah aku nk cri cash nk byar semua tu . ingat murah ke ? haiyoo . tak pepasal air mata aku pon menitis . then ade 1 pacik ni stop . dia bwak ayah aku pegi balai buat report . aku duk la berlima dgn mama n adik2 tepi jln . sedih wo ! aku pegi la usha kreta Viva tu . tak teruk sgt . just bumper tecabut and taleh jalan sbb tangki air bocor . msg2 happy birthday dah takde mkna waktu tu bg aku . aku x reply lnsung . Binatang/Lembu yg dilanggar tu tersadai bangkai dia tepi jalan .lpas da siap buat repot , nk tggu Kren yg tarik kereta tu plak smpai . dlm 2.30am smpai . dah settle2 , diaorg tarik la keta tu ke KL . sbb main Toyota dkat KL . now kiteorg stuck , tak tahu nak balik kedah naik apa .if sewa kreta , my dad x boleh drive . masih trauma . aku nk drive dia x bg . nasib la pacik yg stop td tu offer diri nk anta kami semua ke kg . aku x fikir ade org sggup berbuat demikian . thanks God ! duk la behimpit dlm kreta Volvo lama pacik tu . plan nak balik selesa , tpakse jgak behimpit . menda nk jadi kan nk buat mcm mana . aku taleh trima doe dgn semua ni . aku redha . cuma macam , asal jd msa ni ? b4 btolak my dad ade ajak ikot highway KL . tp mama bantah . mama kata ikot jalan biasa lah . jalan pantai . spanjang aku idop , mmg kiteorg balik ikot jln pntai . tak sngke jd mcm ni . nyesal x ikot ckp my dad.area 9 pagi 19/5/2011 kiteorg smpai kg . alhamdulillah slamat smpai . pegi tgk nenek , dah teruk da . doc ckp ade risiko utk jantung stop tiba2 . sian tgk nenek . just mampu berdoa lah .after 3 hari 2 mlm kat sana , kami tpakse balik . parents nk keje adik2 nk skolah . smlm last la tgk nenek . mama ckp , if aku da balik melaka nanti . jd ape2 kat nenek , aku tak boleh balik tgk . sbb aku jauh . and bahye balik sorg2 . kira smlm last kot aku jmpa . hmm . mntak2 sehat . boleh jmpa msa raya . beli la tiket bus utk 1 fmily ke kuantan . malang lagi menimpa . kena tipu ! tiket ptot rm50 . tp beli rm60 . yg pkerja tu da kna tangkap n buang . my dad claim , org tu ckp taleh buat ape la . even rm10 sorang , 6 org da rm60 kan ? x ksah la . pastu kata bus kul 9.30 mlm . last skali pkul 11 mlm baru ada . FU** ! asal malang sgt doe ? aku cuak actually naik bus ni . bus kan slalu xcident lg2 area genting sempah . area 4 pg lalu ctuh . jalan bapak la bekabus sial . trauma aku ! nasib xde ape2 . area 8 pagi aku smpai rmah . alhamdulillah . rse cpt je mse blalu . til now aku still x caye doe . sbb 1 hal , fmily aku menderita 3 hari . duit kua mcm air tayah cite la . byar Kren lagi , byar kereta , byar pacik yg anta , tiket bus . hmm . sian my parents . ade hikmah kot menda jadi . kun faya kun . if Allah kata menda tu jadi , ia ttp akan jadi . kiteorg redha . pasni x ikot da kot jln pantai . myb ikot KL . biar la tol beribu pon . yeah , pengalaman x dpt dilupakan . kena masa birthday aku plak tu . xde mkne lnsung birthday aku . sorry guys if x layan wish korang . aku harap korg faham . free call burned mcm tu je . x enjoy lnsung birthday. nak xnk , aku kna pecaye menda ni dah jd . now aku tgh bersiap-siap utk tggu result final . harap2 okay sbb aku xnk tgk prents aku unhappy . tlg aku ya Allah . hmm . dats all for now . drive carefully .


Toyota Vellfire yg dinaiki slepas berlanggar dgn lembu . teruk kan ? bunyi sumpah mcm lnggar lubang je . tp bila kua , pergh ! i just cant imagine if aku 1 fmily balik naik waja . maut rase -.-



ni lembu tu . selepas di langgar , di gilis oleh viva . mati dkat ctuh jgak . sian dia . nk buat mcm mana -.-



ni Viva tu . dlm kereta ni ade baby taw . nasib semua okay .


serious aku still x caye . takpelah , yg penting semua slamat . korang if travel mlm2 , hati2 okay . menda tak diduga if nk jd jap je . 1 saat je . sedih plak tringat adik aku yg kecik tnya my dad . 'bila boleh baik kreta besar tu lg ? x puas lagi . kjap je naik ' . takde rezki dik . assalamualaikum .


Saturday, May 7, 2011

10 The Most Important Things !

1 ) Handphone
yeah , sy rasa bukan sy je perlukan menda ni . semua manusia skarang perlukan ia kan ? menda ni la yg boleh bantu sy cntc org if ade ape2 , boleh bantu sy if sesat and too many function ! so , ini no 1 my lovely baby Samsung Galaxy S <3

2) Money
Ini pon cukup penting bagi saya ! ouh tanpa ia musnahlah hidup . sy ni kaki makan dan berbelanja , jadi ia teman yg sgt dikehendaki ! tayah nk ckp sy gila duit lah . anda pun gila duit kan ? HAHA




3 ) Car
Seriously , if takde menda ni sy takkan keluar ! bg lah motor ke duit tambang taxi ke , sorry mmg tak la kan . mesti korang kata sy kerek kan ? haha . mana ada lah gila . cuma sy ni jenis naik kereta . sorry MAT REMPIT ! :p

4 ) Perfume

Haa ! menda ini sgt diperlukan ketika kurang mandi haha . almaklumlah if nk cpt ! kdang2 da jalan dalam peluh kan . msti la tanak busuk . malu wey ! menda ni akan mengembalikan keyakinan sy utk bersiar2 ;)

5 ) Mirror

Tak kesah la kat mana2 . sy perlukan ia ! sama ada kat toilet , cermin kereta or whatever ia sgt penting utk sy . huhu . nk pergi mana2 msti lah kena cermin dri dlu tgk smart ke tak kan ? haha . jgn nk umpat sy , anda pon mcm tu HAHA -.-


6 ) Bracelet
Sy ni jenis tak pkai jam . so utk tidak membiarkan tgn sy klihatan kosong , sy akan pkai gelang . sy cuma ada 1 je gelang . gelang kayu haha beli kat sarawak . yeah simple tp sy suka n syg ia . wajib dipakai kemana jua except pergi tidur . menda ni pelengkap sy :)

7 ) Anklet
Slain pkai gelang tgn , sy juga pkai gelang kaki . hehe . tamak kan ? haha xde la . mmg da lama pkai . sy akan pkai di kaki kiri . sy rasa konfiden nk bjalan bila ada ia . haha . lg2 pkai shortpant , xde la kaki nmpk kosong je kan . for me style ;)
8 ) Earphone
Menda ni peneman sy bila sy alone . tgh travel ke  , tggu org ke . kdang2 msa lecture haha . yeah sy suka musik ! sy tahu anda juga sukakannya kn kn kn ? haha kn sng mengaku :)))

9 ) Matriks Card
Sebagai plajar , sy haruslah bijak menggunakan kelebihan . sy boleh gunakan menda ini utk mendapat byaran yg lebih murah haha . contoh tiket wayang , price nk masuk waterpark ke , boling and mcm2 lah . x semua . tp ada lah kan . so , sy akan usung dia ni kemana sy pergi utk jimat kos haha
10 ) Handkerchief
Ni menda last dlm 10 list terpenting . mmg jarang berguna . tp sgt berguna bila memerlukan . contohnya if comot time makan bila tisu habis -.- .jari berdarah ke , lap hingus ke HAHA mcm2 lah kan ?
Cukuplah sudah 10 menda tepenting bg sy . ada brapa yg sama dgn anda ? haha thnx ! see ya ;)






Tuesday, May 3, 2011

Hello May Fav Month !

hello dude ! wassup ? sorry lama x update blog . busy final . alhamdulillah selesai 1 semester ! yeahhh ! mcm2 aku lalui . argh mls nk cite . x abes punya . now aku nk bercakap dgn bulan fav aku . hyee may ! lama gila x jmpa kn ? kau tahu x aku rindu kau gila2 ! setahun kau pergi . alhamdullilah kau dtg balik ! yeay ! aku happy kau dtg balik . sbb birthday aku ! hehe . tp aku tak tahu la aku happy ke tak . kau tahukan kesah silam aku ? hmm . kau tlg aku lupakan everything boleh ? aku tanak sakit hati lg . nk happy jea . bulan ni kn bulan aku . td aku update blog dia . 1 psal aku pun xde . pdahal blog aku semua sal dia . bkn nk kate iklas ke tak . cuma mcm sentap sikit lah kan . aku bapak lah appreciate dia . tp dia ? tlg aku may . aku nk happy ! tlg buat aku lupa dia . nnti kau tman aku clebrate birthday aku ye . kita dua je . aku tanak sape2 pun . aku nk sorg2 je . bawak hadiah besar2 ok ! aku tggu huhu . aku dah mental ckp sorg2 -.- actually aku tgh sedih :((((((((((((((((( x sbar nk balik melaka . org kuantan x syg aku pun . nti update lg . byeee may ! hmm

Tuesday, April 19, 2011

Manusia memang EGO

manusia dan ego mmg tak boleh dipisahkan kn?kenapa ea ? ask your own self . hmm . baik kita , apa yg kita buat semua x nmpk . nmpk yg jahat2 jee . kdang2 if nmpk pun , EGO ! tanak hargai ! malu agaknya . takpe , kita hidup sekali jea . nanti dah mati , tayah la nanges2 . baru nk beria hargai or whatever . semua dah tlambat . teruskanlah hidup dgn ego tu . bawak masuk kubur . goodluck ! -.-

Monday, April 18, 2011

Both of you , listen here !


1st of all assalamualaikum .tujuan sy tulis blog ni adalah utk menceritakan segalanya .menerangkan keadaan sebenar . saya harap awak dua orang baca post ni . sy post dkat sini cos mudah . senang ! tak perlu la kita nk table talk or whatever . now sy dlm bus , otw balik Melaka utk final exam . otak sy serabut . buntu kusut n so on fikir msalah ni . ok N , seperti yg kita tahu , kita da kenal lama kan ? dr zaman myspace lagi kita da bkawan . tp ramai tak tahu sbb kita x pnah lepak en ? yeah kita pernah rapat dan pernah jugak tak rapat . and now lepas sy break off dgn gf sy M , kita mcm rapat balik . yeah , kita boleh rapat . kita boleh bkawan . tp kita kena tahu limit berkawan . sy x salahkn awk . sy pun salah jgak sbb biarkan semua ni berlaku . if awk ada ape2 nk sy tlg , bg tahu . as kwn ,sy try tlong . if awk nk share ape2 ke , yes silakan . tp sy rasa . panggilan2 manja tu kita perlu hentikan . sy tanak M terluka lagi . M , sy tahu awk sedih , sakit yg amat lepas baca inbox sy aritu . sy mntak maaf sgt2 . sy taw awk taleh terima semua ni . sy pun taleh terima hal ni . sy dah hampir2 dpt kan awk balik . tp disebabkn kes ni , sy tak nmpk dah sikit pun ruang utk kita berbalik . sy sedar . sy nyesal . kerugian yg sgt besar dlm hidup sy . thnx kat awk M sudi kua dgn sy aritu . even kejap , sy syukur sgt2 wak dpt jmpa awk . rindu kat awk tuhan je tahu . sy sedih masa jmpa awk . sedih sbb awk bkn lg milik sy . and now sy makin sedih sbb sy dah x nmpk ruang utk sy balik kat awk . sy mengaku kesalahan sy . hukum la sy awk . and tlongggg la bukak balik pintu hati awk dkat sy . dah lama sy tggu wak . sukarnya sy nk terima benda ni . tak tahu la dpt focus utk final ke tak . M,sy perlukan awk utk teruskn hidup sy . sy takde smangat . awk nmpk je sy happy . tp hakikat tak wak . hmm . sy taw awk x caya sy . sumpah demi allah xde yg len sy syg slain awk . tlg la balik kat sy mcm dulu . sy janji , sumpah akan jaga awk , setia smpai sy mati . bg sy 1 pluang je ! tak bnyk ! 1 je sy mntak . utk penghabisan . tlg jgn ego . jgn tipu diri sndiri . sy tahu awk syg sy lagi . please jgn sbb org , kita mcm ni . sy dah buat mcm2 utk awk . tak kira la dpn awk ke , dpn public ke , puas da sy try utk dptkan awk . sy buang ego sy wak utk rlation kita . please pertimbangkan permintaan sy . kita mulakan yg baru . sila hubungi sy .and my last word , sorry to both of you if ada salah silap especially you M . i miss you =’(

Sunday, April 17, 2011

1 big big word

SERABUT ! satu perkataan dah cukup menggambarkan segalanya awak . sorry lah . takde niat nk serabut . sy just tak boleh berhenti . tak boleh tahan diri sy utk cntc awk . sy buang ego sy utk awk . ape sy dpt ? SERABUT ! bapak ah terase . bapak ah kecik ati . mcm sampah dah rase . SERABUT eh ? okayokay . mendalam sgt maksud tu . sy tataw nk ckp ape dah . just tahan jela sebak dalam hati ni . ok .sy tak cntc awk dah . sy pehati awk dr jauh je . if rindu ke , jeles ke ape2 jelah . sy tahan . sy takkan SERABUT lagi . thnx sudi jmpa sy semalam . sy hargai tu . sy doakan yg terbaik lah utk awk . semoga maju jaya . sy akan belajar utk tak jd SERABUT lg wakk . smpai mati sy pgang pkataan ni . assalamualaikum =/

Saturday, April 16, 2011

Permata yang Dicari


Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmatMu

 <3 I MISS YOU <3